Att se och göra

 

 

 

Turer

 

 • Strand promenad till Playa Grande

Från skolan i Montezuma by, går du ner till Montezuma strand.  Följer stranden och den slingrande skogsstigen i ungefär 20 minuter, och du kommer att komma fram till Piedra Colorada, en liten flod som rinner ut i havet.  Du fortsätter och efter ungefär en halvtimme kommer du att komma ut på en fantastiskt stor och vacker strand -- Playa Grande.  Om du har energi kvar kan du forsätta ytterligare, och du kommer att efter ungefär 2 timmar komma fram till ett vattenfall som rinner ut i havet

 • Cemetery Island in Cabuya

Det är endast möjlig att besöka ön till fots från fastlandet och under lågvatten – runt 15 minuters promenad.  Det är definitivt värt ett besök !  En lokal buss lämnar Montezuma med riktning Cabuya runt  8:30 på morgonen (men kontrollera busstiderna på plats), med bil är det en vacker körsträcka längs kusten på ungefär 7 kilometer.

 • Montezuma Vattenfall

Söder om Montezuma by, kan du ta skogsstigen som börjar precis mitt emot hotel  Amor de Mar och som leder dig till de fantastiska vattenfallen i Montezuma (runt 40 minuters promenad). Det första vattenfallet du kommer att se faller ned i en fantastisk pool där du kan simma och svalka av dig. Här ifrån kan du se de överliggande vattenfallen, men för att komma dit måste du klättra upp längs bergssidan (fråga lokalbefolkning om råd), från vattenfall nummer 2 och 3 har du en fantastisk utsikt över djungeln . Hoppa inte från det första vattenfallet ner i poolen under.  Här har det hänt många tragiska olyckor !  Om du letar efter en “adrenalin-kick”, kan du hoppa men  -- ENDAST med råd från en erfaren lokal person och under egen risk.
Det är mycket farligt !

 • Simma och Snorkla vid Playa Las Manchas

Söder om Montezuma by ungefär 2 km på vägen till Cabuya, hitter du Playa Las Manchas, en väldigt vacker strand som också är utmärkt för snorkling.

 • Surfa at Playa Los Cedros

På vägen till Cabuya, ungefär 4 kilometer från Montezuma, kommer du att hitta Playa Los Cedros, bra för surfing, en lätt vänster våg som bryter mot en stenig botten endast omkring 2 timmar före högvatten och upp till 2 timmar efter högvatten. Basta tiden ar Maj – November !

 • Rio Cedros, Rio Lajas, Rio Las Palmeras, Piedra Colorada

De här floderna skapa färskvatten pooler innan de rinner ut i havet, rent vatten perfekt för barn eller för att skölja av sig saltvattnet efter en simtur i havet.

 • Montezumas Nattliv

Ta en kvällspromenad genom byn. Träffa lokalbefolkning blandat med turister från hela världen. Kolla in gatuförsäljarnas smycken eller besök en av de små affärerna, ät på en gourmet resturang eller en enkel typisk Costa ricansk “soda”. besök de kända Chico’s bar eller hotell Montezuma för en drink.

 • Cabo Blanco National Park  (Stängt Måndag och tisdag,  Inträde)

Detta var den allra första national parken i Costa Rica, grundad av en svensk och en danska.  Består av flera stigar som tar dig till en vacker strand.  Du kommer att se natur och djurliv på vägen.  Denna aktivitet tar hela dagen eftersom promenaden fram till stranden tar omkring 2 timmar, och du måste återvända samma väg som du kom.

 • Curu National Reservat (Inträde)

Nordost på vägen till Paquera, hittar du detta fantastiska reservat, hem till spindelaporna, beläget mitt emot Tortuga Island – ytterligare en dags utflykt.

 •  Spela golf på 9 håls bana i Tambor

Njut av att spela golf  på en av Costa ricas bästa golf banor, beläget i Tambor endast en halvtimme med bil från Casacolores. Den är rankad till en av de bästa i Costa Rica, greens och fairways likaså. I det här området av Costa rica är det ett grönskande djungel landskap långt in i torr perioden. Något av de mest fantastiska du kan se här är de 72 stora mahawk papegojorna som lever runt golf banan.

 • Fiestas Civicas i Cobano

En stor turist attraktion är den årliga Festen i Cobano som hålls i februari eller Mars. Festen inleds med en häst parad med ryttare från alla kringliggande byar och rancher. Paraden inleds i Cobano och avslutas vid den stora rodeo arenan, där festen fortsätter under 3 dagar med tjur ridning, ett stort fält med alla typer av stånd, costa ricansk mat och dans pa kvällen. Detta är Costa rikansk kultur i ett nötskal !

 • Costa Ricas internationella filmfestival, Montezuma

Besök oss för den årliga internationella filmfestivalen i Montezuma hålls i November varje år, fråga efter exakta datum eller klicka på länken på första sidan !

 

 

Vi kan boka följande turer till samma pris som turistbyråerna i Montezuma. Du slipper lägga ner tid på att leta efter de bästa priserna och vår prioritet är att du ska ha en trevlig vistelse i Montezuma.

SNORKEL TURER

 • Isla Tortuga, $ 50 per person

  En hel dags tur från 9.00 till 16.00 utgår från Playa Montezuma, inkluderar transport med speed båt, runt 45 minuter, de är möjligt att du kommer att se valar och delfiner på vägen.
  Turen inkluderar snorkling och utrustning, en läcker lunch på ön (fisk, kyckling eller vegetariskt) och drycker, du återvänder till Montezuma på eftermiddagen.

 • Privat tur “Dream Tour” - $ 400 för upp till 4 personer , $ 50 för varje extra person.
  Vi besöker tre stränder Isla Tortuga, Playa Quesera, Playa Muerto. Utgår från Bahia Ballena (Tambor).  Inkluderar snorkel utrustning, frukt, snacks, lunch och dryck. Man kan även prova på fiske och dykning under turen.   

DYKNING (certifierade dykare)

 • Lokal dykning, 2 tanker $ 100 p/p, min 2 pax, 4 timmar.  Inkluderar snorkel utrustning, frukt, och dryck.
 • Dykning vid Tortuga Island, 2 tanker $ 150 p/p, min 2 pax, 6 timmar.

Inkluderar snorkel utrustning, frukt, snacks och dryck.

 • Privat Tur, Dykning vid Tortuga Island, 2 tanker $ 450, max 4 pax, 7 timmar.

Inkluderar snorkel utrustning, frukt, snacks, lunch och dryck.

DYKNING (ej certifierade dykare)

 • Upptäckar dyk vid Tortuga Island, 2 tanker $ 150 p/p, min 2 pax, 4 timmar.

Inkluderar snorkel utrustning, frukt och dryck.

 • Dyk kurs “ONE STAR”, Dykning på öppet vatten, 5 dagar, 5 dyk, 5 pool, $ 400 p/p.

Allt inkluderat. Samt internationell licens och manual erhålls.

SURFING

 • Surf kurs, 5 dagar , $ 250
 • Surf lektion, $ 50  

SPORTFISKE
Kustfiske och besök Playa Muertos

heldag $ 500, halvdag $ 350.

RIDNING

 • Tur på stranden (runt 4 timmar) -  $ 40 pp
  Fullmåne  Tur (runt 4 timmar) -  $ 40 p/p
  Turen utgår från Montezuma, du rider längs 7 stränder och du kommer till sist  fram till  “Cocolito” beach där du kan simma och vila innan du återvänder tillbaka till Montezuma.

 • Ridtur i bergen  - $ 45 p/p

CANOPY TUR $ 40 p/p,
Består av 11 plattformar och 9 kablar som korsar den berömda Montezuma floden och tar upp till 2 timmar att avsluta. Under turen kan du njuta av en fantastisk havsutsikt, tropisk vegetation och du kommer att få chansen att simma i det berömda vattenfallet. Turen inkluderar: Guide, vatten, drycker, besök till vattenfallet och transport.
.

 

 

 

Kom och surfa i Montezuma, Costa Rica för några av dom bästa “point breaks”, surfing mellan Maj-November. Kom och se själv !

 

 

Se våra priser och special rabatter för ditt surf boende.